Nosztalgia Party

 

Az idő kérlelhetetlen rohanása táplálja a nosztalgiát, aminek van egy olyan kellemes tulajdonsága, hogy csak a szépre emlékezünk belőle. Kivéve, ha amnéziánk van. Mert akkor nincs nosztalgia.

Van viszont Nosztalgia Party, ahol új ismerősöket lehet szerezni. Bár az amnéziásnak minden ismerős új. És így tovább, és így tovább…

Ma este újra a Velencei-tónál a kultikus Arató Disco. Arató András a 70-es évek közepén kezdte a szakmát. Legendásként emlegetik azokat a bulikat, ahol ő zenélt, legyen szó budapesti klubokról, vagy külföldi fellépésekről a tengerentúlon vagy a kontinensen. András a mai napig rendkívül aktív, rendszeresen diszkózik, és több sikertörténet fűződik a nevéhez a közvetlen közelmúltban is (Tisztiház, jelenlegi Arató Disco Budapesten). Tagja annak a négy magyar lemez lovas ikonnak, akik már akkor is zenéltek, amikor én még nem is éltem. A szakma élő legendája, ennek megfelelően a Magyar Lemezlovas Egyesület életmű díjjal tüntette ki. Az Arató Disco a Velencei-tó partján külön jelentés, gyakorlatilag a nosztalgia szinonimája. 

Dolly Roll 1983-ban alakult. Arany és platina lemezek fémjelzik munkásságukat. Olyan eset is akadt, hogy mindössze három hónap szükségeltetett a bűvös százezres példányszám eladásához. 1987-ben jött az első komolyabb átalakulás, amit még kettő követett. Dolgoztak együtt Wanda Jacksonnal, a közös munka eredményét a Felvonulási téren több mint százezer rajongó tekintette meg. Slágereiket minden korosztály ismeri.

Somló Tamás és a zene. Nem. Somló Tamás maga a zene. Énekes, dalszerző (legyen annyi elég, hogy többek között az Álomarcú lányt ő szerezte), zenész (basszusgitár, szaxofon, hegedű). Általános iskolában zenetagozaton tanult, majd az Állami Artistaképzőben folytatta tanulmányait. A Luxor együttessel számtalan országban fellépett, mint artista. Tagja az Omegának, az LGT-nek, a Kexnek, a Non Stopnak, majd egy sikeres szóló karrierbe kezdett.

Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar 2003-ban alakult. Na, velük lehet bátran nosztalgiázni. Az együttes zenéje az 50-es, 60-as éveket eleveníti meg, és úgy is viselkednek. Azokat a jó nótákat „újrahangozták” – „nem nagy cucc” ha van közöttük egy Novai Gábor, egykori Zé-Gé, Corvina Rangers, Generál, Hungária, Dolly Roll tag – és kvázi retro show formájában jelenítik meg nagyszerű zenészekkel és Viki hangjával.


Az UFO elsősorban egy magyar együttes, és csak ezután azonosítatlan repülő tárgy. 1996-ban alakultak, a Szerelemdoktor, az Akarok egy férfit, a Napolaj és a Nyár van kúszott be a hallójáratokba tőlük. Hallgattak egy darabig, nem sokáig csak úgy tíz évet, de most újra felszólaltak.

 

Vpartyplus Online © 2010 Kapcsolat: info@vnyarijatekok.hu